TIME & TIDE (2019)

 with Pute Naruepai

Time & Tide (2019) was designed in collaboration with Pute Naruepai. The installation was originally commissioned for Canary Wharf Winter Lights Festival, attracting over 500,000 visitors over 12 days, and is currently on loan to the Canary Wharf Group.

With its hourglass design and colours inspired by nature, Time & Tide aims to remind us of the urgency of halting the plastic pollution of our oceans. Its form tells us that time is running out to repair this problem before the damage to our planet is irreversible, and the message is reinforced through the use of biodegradable alternatives to plastic used in its construction.


Commissioned by Canary Wharf Management Group
Structure by A13 Steel

Photo Credits: Tadas Svetikas

Photo Credits: Gemma Davies

Photo Credits: Gemma Davies

 © 2019 by Paul James Design

  • Instagram
  • Twitter Social Icon
  • Mail-Icon-White-on-Black
0